Fixa 16-mötet utan energidryck och kaffe?

— utan energidrycker eller kaffe

DELA DEN HÄR ARTIKELN
Facebook
Twitter
LinkedIn
Känner du dig trött när arbetsdagen närmar sig sitt slut? Din inomhusluft är avgörande för att känna sig stark nog att ta sig igenom hela dagen. Bättre inomhusluft hjälper dig att bibehålla energinivåerna på ett hälsosamt sätt.

Du ska inte behöva dricka energidryck eller kaffe på eftermiddagen för att ta dig igenom din arbetsdag. Det eftermiddagsmötet kommer bara att vara krävande och improduktivt om du är trött.

Frågan är bara hur du håller energinivån uppe utan att stoppa i dig mängder av socker och koffein – som ju annars är en ack så vanlig lösning på problemet.

De faktorer som är avgörande för att du ska hålla en jämn energinivå under dagen är matintaget, sömnen och luften du andas. Äter du mat som inte bara ger tillfälliga energikickar, och sover dina sex timmar per natt, har du goda förutsättningar att bibehålla energinivån.

Men det krävs även att luften på arbetsplatsen är ren och hälsosam. En människa andas drygt 8 000 andetag om dagen, om luften på kontoret är ohälsosam kommer den att ge fysiska men. I det korta perspektivet resulterar det känslor av orkeslöshet, minskad koncentrationsförmåga, svårigheter att genomföra arbetsuppgifter samt huvudvärk.

“Du skulle förmodligen aldrig dricka smutsigt vatten, lika illa är det om du andas dålig luft”, säger Joakim Hansson, affärsområdeschef på LightAir, som dagligen arbetar med att leverera ren luft, fri från såväl skadliga partiklar som virus.

Tekniken i LightAirs luftrenare och virushämmare har bland annat testats av flera framstående forskningsinstitut, exempelvis i en sjuårig studie vid Karolinska Institutet, samt i en studie hos spanska IrsiCaixa.

“Marknaden är översvämmad av produkter som påstår sig befria luften från partiklar, till och med virus, men väldigt få har övertygande vetenskapliga bevis”, säger Mattias Wahlgren, Group Innovation Manager på Coor, en stor anläggningsledningsgrupp som har LightAir Health+ installerat på sitt huvudkontor i Stockholm. ” Jag blev väldigt intresserad när jag insåg att LightAirs teknik backades upp av bevis från den sjuåriga oberoende studien ledd av Karolinska Institutet.”

En trygg arbetsplats erbjuder ren luft

Vad är då dålig luft? Det finns en lång rad exempel på det, och problemen kan komma från flera olika källor. Det kan till exempel handla om bakterier och allergener som folk ovetandes för med sig in i byggnaden, partiklar i själva byggnaden såsom skadliga printerpartiklar från skrivare, eller avgaser från trafiken på utsidan som tar sig in i lokalerna.

Ventilationen i byggnaden rör runt partiklarna och sprider ut dem – likaså påverkar rörelser från människorna i byggnaden spridningen. Vidare påverkar deras utandningsluft kvaliteten, liksom andra partiklar som genereras av den dagliga aktiviteten på kontoret.

Mögel är ett annat problem som är ganska vanligt. Och om det är svartmögel kan det ha en riktigt allvarlig inverkan på hälsan hos människor som regelbundet spenderar långa timmar i byggnaden, såsom astma och luftvägsinfektioner.

“Det bästa är att se till att luften som cirkulerar i rummet är av högsta kvalitet. Då kan medarbetarna vara lugna i att de inte tar skada av sin arbetsmiljö. Dessutom kan du minska sjukfrånvaron och hålla energinivåerna uppe så att produktiviteten förbättras. På detta vis skapar du helt enkelt en mänskligt hållbar arbetsplats”, säger Joakim Hansson.

Extra viktigt för allergiker och astmatiker

För de som är allergiker eller astmatiker är det extra viktigt med frisk, ren luft. För dessa individer är inomhusluften fullständigt grundläggande för deras dagliga mående och därmed hur pigga och alerta de känner sig.

Forskning visar att över 20 procent av Sveriges befolkning lider av pollenallergi, och att 10 procent har astma. LightAirs produkter har visat sig göra stor skillnad för dessa människor.

“Jag har mycket mindre besvär här än hemma”, säger pollenallergikern Victoria Åkerström, som är group manager på Coor. “Det är underbart, jag känner jättestor skillnad.”

LightAir erbjuder en prenumerationslösning där du inte behöver köpa produkter och sedan oroa dig för regelbundet underhåll. Istället monterar din leverantör utrustningen och sköter underhållet av denna utan att du behöver lyfta ett finger – allt mot en fast abonnemangskostnad och ett ständigt garantiåtagande.

Företagets luftrenare kan med fördel takmonteras, samt är de absolut tystaste på marknaden. Du blir alltså inte störd av dem. Du får bara ut det positiva i ekvationen, nämligen ren luft till en förutsägbar kostnad och utan administration. Enklare än så blir det knappast.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Blooming grass

Ljusare dagar – men med nedsatt arbetsförmåga?

Säsongen är fantastisk – för de flesta av oss. Men för vissa innebär det ett återkommande problem som kan leda till minskad koncentration och arbetsförmåga – pollenallergi. Måste vår arbetsprestation eller våra skolresultat påverkas av säsongsförändringar?

Läs mer »