Vinnare av offentlig upphandling i Finland

LightAirs lokala partner Industless Oy har vunnit upphandling hos en finländsk kommun

DELA DEN HÄR ARTIKELN
Facebook
Twitter
LinkedIn
Affären gäller abonnemang inom luftrening och det kommersiella segmentet, främst för kontors- och skolmiljöer. Leveranserna kommer att ske som "avrop" under de kommande 15 månaderna och ramavtalet beräknas omfatta minst 300 enheter.

“Vår långsiktiga tillväxtstrategi fokuserar på att tillhandahålla ren och virusfri luft till olika företag och organisationer genom B2B-försäljning”, säger Lars Liljeholm, vd för LightAir. “Genom tidigare förvärv har vi förbättrat positionen inom det vi kallar Professional Solutions, med fokus på tyngre industrikunder samt det kommersiella segmentet, som främst består av lösningar för kontor och skolor.”

Tidigare i år förvärvade LightAir Cair AB efter att de två företagen länge samarbetat kring den luftreningsteknik som idag marknadsförs fullt ut under namnet LightAir CellFlow. Det fanns en stor industriell logik i ett kompletterande produktutbud inom de kommersiella och industriella segmenten.

“Industless har stor erfarenhet av den finska marknaden för luftrening och har länge varit återförsäljare av Cairs produktsortiment”, säger Sami Toivonen, VD för Industless. “Vi känner till CellFlow-teknikens styrka när det gäller effektivitet, energiförbrukning och bullernivåer. Att Cair nu är en del av LightAir förbättrar och underlättar vårt lokala arbete avsevärt. Antalet potentiella kunder för detta ledande erbjudande är stort i Finland. Det är glädjande att vi nu kan lägga ytterligare en stor offentlig upphandling till vårt resultat och vi ser fram emot vår fortsatta resa med LightAir.”

Aktiv luftrening är också av ökande intresse och betydelse bland svenska kontor, skolor och industrier. Ren luft bidrar till ökad produktivitet och en hälsosammare miljö med lägre sjukfrånvaro och minskade produktionsförluster. Förutom de konkreta fördelarna med effektiv och tyst luftrening har LightAirs patenterade teknik betydande konkurrensfördelar när det gäller de totala livscykelkostnaderna. Bland annat genom färre filterbyten, men framför allt genom betydligt lägre energiförbrukning än konkurrerande lösningar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Blooming grass

Ljusare dagar – men med nedsatt arbetsförmåga?

Säsongen är fantastisk – för de flesta av oss. Men för vissa innebär det ett återkommande problem som kan leda till minskad koncentration och arbetsförmåga – pollenallergi. Måste vår arbetsprestation eller våra skolresultat påverkas av säsongsförändringar?

Läs mer »
Hen and bird flu

Ökad risk för fågelinfluensa i Europa

Fågelinfluensan härjar i flera regioner i Europa. Tidigare i vinter klassificerades stora delar av södra Sverige som ett högriskområde för ytterligare spridning av denna virusinfektion. Samtidigt finns det beprövad teknik som hjälper oss med förbättrad viruskontroll.

Läs mer »