Odling och djurhållning
En sund och hälsosam luftkvalitet är grundläggande för framgångsrika verksamheter inom grödor och djur.

Odling | Äggproduktion| Djuruppfödning | Hästsport

En avgörande skillnad för ditt växthus

Ren luft för hållbar och effektivare odling

Tillsammans med ljus, jord och vatten är ren luft en av de viktigaste ingredienserna för en framgångsrik och högkvalitativ odling. Holländska undersökningar visar hur kombinationen av våra två teknologier — CellFlow och IonFlow — ger bättre resultat i ett växthus.

LightAir AgroPro

En lösning för specifika behov

Tillsammans med lantbrukare och professionella travtränare har LightAir utvecklat AgroPro. Detta erbjudande bygger på IonFlow-teknologin och är anpassat till just de specifika behoven inom odling, ridsport och djurhållning.

Ett verktyg för två motstridiga utmaningar

Hälsosammare djurhållning

Det är en känd utmaning att hålla smittspridning och sjukdomar nere, samtidigt som vi vill minska användningen av antibiotika inom en alltmer hållbar djurhållning. Luftkvaliteten är en hörnsten i detta arbete och lönar sig utifrån såväl ett hållbarhetsperspektiv som ett rent investeringsmässigt perspektiv.

Odling
Djurhållning
Hästsport

Ägg- och kycklingproduktion

Friskare djur ger friskare affärer

Kyckling- och äggproduktion är mycket känsliga för sjukdomar. Smittspridning kan bekämpas effektivt genom att ren luft. Beståndets hälsa är av yttersta vikt för att i slutänden leverera produkter av god kvalitet.

Fläskproduktion

Distansering är av godo — att rensa luften är ännu bättre

Inom svinuppfödning är det vanligt att de olika stallarna placeras långt ifrån varandra för att undvika potentiellt förödande effekter av olika infektioner. Det finns klart fler sätt säkerställa renare och virusfri luft i själva svinstallet.

Mjölkproduktion och nötkreatur

Minska användningen av antibiotika

En ständig ström av rapporter visar hur nyttjandet av antibiotika måste minskas inom den europeiska djurhållningen. Teknologi som ger ren luft och bekämpar smittsprindning är en nyckel i denna kamp. Låt oss diskutera dina specifika utmaningar.

Hästsport

För att vinna krävs förberedelser

Alla hästägare världen över vet hur viktigt det är att hålla djuren friska och fräscha. Hästarnas hälsotillstånd har givetvis en direkt påverkan på prestationer och vinstchanser, oavsett om det handlar om trav, galopp, hoppning eller dressyr.

Jag gör allt i min makt för att hålla mina hästar friska
Jag gör allt i min makt för att hålla mina hästar i stallet friska så att de kan vinna sina lopp. Det är mitt mål!

Jag har alltid varit mycket noggrann med att desinficera mina stall och i mitt nya stall bytte jag ut hela ventilationssystemet när jag flyttade in. LightAir AgoPro var pricken över i:et!

Jag installerade AgroPro vid varannan box och jag har märkt en skillnad i antalet infektioner under året. Sedan installationen har jag inte haft några större utbrott och jag har märkt att hästarna har ett mycket bättre allmäntillstånd under året.

AgroPro är också extremt lätt att underhålla. Den behöver bara tvättas av varannan vecka och inga dyra filter behöver bytas ut.

Svante Båth
Travtränare
Industri

Positiva effekter av luftrening hos IAC Skara

IAC Skara har förbättrat arbetsmiljön genom att installera luftrenare, vilket minskat härdplastdamm under gränsvärdena vid mätning 2024.
Infektionsspridning

Tuffa tider för smittspridning på kontor och i klassrum

Vi går en tuff virushöst och influensavinter till mötes med ökad smittspridning på kontor och i klassrum. Lärdomar efter pandeminåren bör dras, och däri även
Industri

Inomhusluft hos metallindustrin – utmaningar och åtgärder

Metallindustrin har sedan urminnes tider varit oerhört viktig för svensk ekonomi, men ofta med processer som genererar ohälsosamma partiklar. Läs mer om vilka utmaningarna är
Produktivitet

Ljusare dagar – men med nedsatt arbetsförmåga?

Säsongen är fantastisk - för de flesta av oss. Men för vissa innebär det ett återkommande problem som kan leda till minskad koncentration och arbetsförmåga

Nöjda kunder

Kontakta oss

Har du en fråga eller vill diskutera ett projekt? Kontakta oss gärna när som helst!

Lite information som hjälper oss att komma igång: Vilken typ av verksamhet/anläggning? Hur stor är lokalen? Hur många jobbar i lokalen?