Sto skaffade renare luft till lägre kostnad

Partikelintensiv industri renar luf med iögonfallande låg livscykelkostnad

DELA DEN HÄR ARTIKELN
Facebook
Twitter
LinkedIn
Linköping ligger det skandinaviska huvudkontoret för en tysk koncern, med en tillhörande fabrik för puts och cementrelaterat byggmaterial. Ohälsosamma partiklar är oundvikligt då merparten av ingredienserna i produktionen består av ren sand. En god inomhusluft har man oavsett löst genom en effektiv luftrening, med iögonfallande låg livscykelkostnad.

“Luftrening är ingen nyhet för Sto och vår verksamhet i Linköping”, berättar underhållschefen Jonas Nittberg hos Sto Scandinavia“Redan under tidigt 2000-tal installerades en lösning med traditionell HEPA-teknologi. Genom löpande filterbyten höll man sig väl under gränsvärden, uppsatta av myndigheter och i fackliga avtal.”

“Jag var relativt ny i min roll som underhållschef när vi lite av en slump fick nys om LightAirs erbjudande och teknologi. Klart vi blev intresserade av möjligheterna till bättre rening till lägre kostnad.”

“Självrengöringen underlättar mycket och vi har aldrig haft lägre partikelhalter”

Sto nyttjar idag sju större självrengörande industriella luftrenare (CellFlow DEP) för sina sammanhängande fabriks- och lagerlokaler, omfattandes drygt 34 000 m³. I den intensiva produktionen används även storftavskiljning och processutsug för att minska den höga partikelhalten, som är oundviklig när man hanterar sand- och bergmaterial. Luftrenarna täcker framför allt de stora lagerytorna och huvuduppgiften är att minska den allmänna partikelhalten.

“Mätvärdena har aldrig varit bättre, så vi är mycket nöjda med vårt val att gå med LightAir. Att renarna är lätta att hantera löpande med sin lösning för självrengöring ger ytterligare mervärde.”

Luftreningen innebär även konkreta fördelar för lager- och leveransteamet i arbetet att få ut produkterna på den nordiska marknaden. Dammiga lagervaror är ett välkänt dilemma inom logistikbranschen. Luftrening kan göra stor skillnad på såväl leveranser som sänkta kostnader för löpande städning.

“Som alla lager har vi en hel del fordon, däribland egna truckar, som ständigt kör in och ut i lokalerna. Det gör att det skapas och virvlas runt en hel del damm och partiklar. Hälsan är A och O, samtidigt hjälper luftrenarna oss även att leverera ut så fräscha sändningar som möjligt till våra kunder.”

——————————

Ladda hem komplett case i pdf-format kring hur Sto Scandinavia skaffat renare luft till lägre kostnad
Svensk PDF    |     Engelsk PDF  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Blooming grass

Ljusare dagar – men med nedsatt arbetsförmåga?

Säsongen är fantastisk – för de flesta av oss. Men för vissa innebär det ett återkommande problem som kan leda till minskad koncentration och arbetsförmåga – pollenallergi. Måste vår arbetsprestation eller våra skolresultat påverkas av säsongsförändringar?

Läs mer »