Jonisering och “Vorsprung durch Technik”

Teknikälskande Audi nyttjar fördelarna med jonisering genom erbjudandet Air Quality Package, som ger ren och fräsch luft under körning

DELA DEN HÄR ARTIKELN
Facebook
Twitter
LinkedIn
På LightAir nyttjar vi unika joniseringsteknologier då vi renar luft, och speciellt från de allra minsta och mest ohälsosamma partiklarna. Vi anser oss vara i hälso- och luftreningsbranschen, till skillnad från många andra i branschen som snarare har fastnat i repetitiv filterförsäljning.

Ett annat tekniskt kunnigt företag som har insett fördelarna med jonisering är Audi med sitt Air Quality Package. Det innehåller innovativ teknik som gör det möjligt att få renare och fräschare luft under körning. Med hjälp av dubbla jonisatorer skyddas passagerarna från partiklar som avgaser och irriterande ämnen från den yttre miljön. Den positiva effekten av negativa joner är något som vi har behandlat i den här bloggartikeln.

De främsta effekterna som Audi givetvis fokuserar på är förbättrad koncentration och minskad risk för trötthet vid ratten. De anger att luftkvalitetspaketet möjliggör en förarmiljö fri från skadliga partiklar, och då även pollen rensas så rekommenderas den som något av en standardlösning för allergiker.

Hälsa, bättre koncentration och uthållighet 
— bra när du kör bil OCH PÅ JOBBET

Audi har gjort ett utmärkt jobb med deras Quality Air Package – genom att fokusera på “det osynliga problemet” och ta kampen för en förbättrad luftkvalitet genom modern joniseringsteknologi. Deras kommunicerade utmaningar och utveckling inom detta område är även starkt relaterat till vad LightAir levererar, t.ex. genom vårt kombinationserbjudande LightAir Health+.

Genom innovativa och patenterade joniseringsteknologier kan vi rena luften från de allra minsta partiklarna – som är av yttersta vikt för att säkra vår hälsa. Vår teknologi för jonisering med hög densitet renar luften från partiklar som genereras från exempelvis förbränningsmotorer liksom allergener såsom pollen.

IonFlow-teknologin – inkluderad i erbjudandet LightAir Health+ – är även vetenskapligt bevisad genom ett sju år långt forskningsprojekt vid Karolinska Institutet när det gäller dess förmåga att bekämpa virus. Forskningsrapporten visar hur den unika joniseringsteknologin neutraliserar virusets förmåga att penetrera och infektera en mänsklig cell.

Tekniken minskar antalet infektionsbärande virus med upp till 97 procent, redan i luften och utan att tvinga luften genom ett filter i en annan del av rummet.

Läs mer om hur teknologi i sig bör användas för att minska infektionssjukdomar, som ett extra säkerhetslager och ett givet verktyg för att bekämpa spridningen av olika virus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Blooming grass

Ljusare dagar – men med nedsatt arbetsförmåga?

Säsongen är fantastisk – för de flesta av oss. Men för vissa innebär det ett återkommande problem som kan leda till minskad koncentration och arbetsförmåga – pollenallergi. Måste vår arbetsprestation eller våra skolresultat påverkas av säsongsförändringar?

Läs mer »